Dezmembrari si demolari industriale

Activitatea de dezmembrare este facuta cu preluarea intregii cantitati de deseuri rezultate.

SC Soma SRL Bacau este autorizata si poate efectua lucrari de dezafectare a oricaror tipuri de instalatii industriale din orice domeniu (chimic, petrochimic, textil, instalatii si utilaje miniere, instalatii navale si feroviare, nave maritime, etc.).

Activităţile de dezmembrare sunt făcute în armonie cu legislaţiile în vigoare privind protecţia mediului (pentru fiecare demolare se obţine mai întâi acordul de mediu al autorităţii pentru protecţia mediului din zona respectivă). Societatea a investit în achiziţionarea de maşini, utilaje şi scule de ultimă generaţie necesare pentru desfăşurarea activităţii.

Din anul 1993, firma a inceput sa efectueze lucrari de dezmembrare a unor active importante de dimensiuni medii si mari, ajungand ca in prezent cca 70% din rulajul de deseuri sa fie asigurat din dezmembrarile efectuate cu resursele proprii.

Activitatea de dezmembrare este facuta in toate cazurile cu preluarea intregii cantitati de deseuri rezultate, atat de natura metalica, cat si de natura nemetalica( mase plastice, textile, hartii si cartoane, cioburi de sticla, cauciuc) pentru care SC Soma SRL Bacau detine autorizatii de valorificare eliberate in conformitate cu OUG 16/2001.

De asemenea, la cererea furnizorului, efectuam si lucrari de demolare zidarii si evacuare moloz, pentru care avem si utilaje specializate. Totodata am alocat o atentie deosebita ca lucrarile sa se efectueze in conditii sigure, eliminand riscul accidentarii personalului, a afectarii instalatiilor si cladirilor sau contaminarii mediului.

Dintre cele mai importante lucrari de dezafectare efectuate de SC Soma SRL Bacau, enumeram:

In prezent SC Soma SRL Bacau efectueaza in judetul Neamt lucrari de dezafectare la urmatoarele obiective:

Aşa cum reiese din prezentarea generală, S.C. SOMA S.R.L. BACĂU este una dintre cele mai mari firme din ţară ce efectuează demolări industriale şi dezafectări de instalaţii pe picior cu preluarea materialelor rezultate, această activitate reprezintă cca. 50 % din volumul afacerii .
S.C. SOMA S.R.L. BACĂU a achiziţionat începând cu anul 2002 instalaţii de încărcare şi transport independente de mare capacitate dotate cu containere, sistem de colectare şi transport de ultimă generaţie practicat în ţările din Europa de Vest. Deşeurile sunt dezmembrate în bucăţi mari la dimensiunea mijlocului de transport, încărcate şi transportate la depozitele proprii unde sunt supuse procesării. Utilizarea containerelor de mare capacitate îmbunătăţeşte calitatea procesului de dezmembrare prin eliminarea depozitării materialelor pe sol şi elimină riscul contaminării mediului cu diverse substanţe rezultate din dezmembrări.
Pentru situaţii de urgenţă sau acolo unde nu sunt soluţii energetice alimentarea aparatelor de tăiere cu plasmă se poate face cu ajutorul unui generator electric cu motor termic aflat în dotarea societăţii. Transportul personalului lucrător se face cu autoutilitare (autoturisme sau microbuze) de la spaţiile de cazare la punctele de lucru.
Oxigenul tehnic şi celelalte consumabile necesare în procesul de tăiere cu flacără sau cu plasmă sunt aprovizionate cu mijloacele firmei în baza unor contracte încheiate cu furnizori. Pentru oxigenul termic S.C. SOMA S.R.L. BACĂU dispune de un număr de 740 butelii de oxigen în proprietate.

Lucrarile efectuate de noi sunt de calitate si de inalta tinuta profesionala, dezvoltate in baza unor proiecte de dezafectare intocmite de personal propriu si numai in cazuri speciale de firme de proiectare specializate. Activitatea firmei noastre este apreciata pozitiv de catre toti beneficiarii serviciilor pe care le prestam astfel incat nu am inregistrat pana in prezent nici un fel de reclamatii sau sanctiuni din partea tertilor sau autoritatilor.